E-Smoke adviseurs

Bent u benieuwd geworden naar het elektrisch roken en wilt u deze moderne manier van roken eens proberen of wilt u op een gemakkelijke manier e-sigaretten kopen? Dan zoekt u waarschijnlijk naar een goede e-sigaret. Deze is bij ons in de winkel te vinden. Vraag in de winkel naar één van onze E-Smoke adviseurs.

Wat is een e-sigaret?

De elektrische sigaret, in de volksmond vaak afgekort tot e-sigaret, is de elektrische variant op het roken van shag en sigaretten. De elektrische sigaret is dan ook in feite geen tabaksproduct. De elektrische sigaret is een elektronisch apparaat. Dit elektronische apparaat bootst de werking van een sigaret of shag na. In de elektrische sigaret zit geen tabak, maar is gevuld met een vloeistof (e-liquid). De meeste e-sigaretten bestaan daarom, naast de batterij, uit twee delen, de cartridge (vulling) en de verdamper (verstuiver). De verdamper wordt ook wel atomizer genoemd. In deze verdamper wordt de brandstof van e-sigaret (e-liguid) verdampt.

E-liquid

E-liquids zijn opgebouwd uit een basis van Propyleenglycol, plantaardige glycerine, nicotine en smaakstoffen. De basis vloeistof is propyleenglycol en/of plantaardige glycerine. Door verhitting van de vloeistof in de elektrische sigaret, voelt en smaakt een e-sigaret vrijwel als een normale sigaret. Het voordeel bij het gebruik van een e-sigaret is dat er geen schadelijke stoffen zoals koolmonoxide, teer en andere chemische stoffen vrij komen.

Ontwikkeling van de elektronische sigaret

Er werd gezocht naar een alternatief voor het roken van shag en sigaretten. In 2003 werd in China daarvoor een elektrisch apparaat ontwikkeld. Een elektrisch apparaat met de “look en feel” van de normale sigaret. In 2004 kwam de elektronische sigaret (ook wel e-smoker en of e-sigaret genoemd) op de Europese en Amerikaanse markt. Sinds 2004 neemt het aantal aanbieders van de e-sigaret alleen maar toe. Dit komt mede door de populariteit van het e-roken. De e-rokers kunnen kiezen uit een grote variatie aan modellen. Deze e-sigaretten zijn natuurlijk bij ons in de winkel te koop.